Přeskočit na hlavní obsah

Přihlaste se

Abyste se mohli přihlásit, je třeba mít v prohlížeči povolené cookies.
Ještě nemáte účet? Registrujte se
Menu

-

Úvod    Novinky    Fotogalerie    2012    Archiv článků

Archiv článků

Na této stránce najdete archiv fotogalerií z akcí, které jsme pořádali na našich pobočkách.

21. 11. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (13)

Inna Rottová na Hradčanech

Milé setkání s paní Innou Rottovou proběhlo 21.11. 2012 v pobočce Hradčany. Beseda s autorským čtením oslovila všechny přítomné, ať už znají autorku (44 knížek a 400 povídek) osobně, nebo jako čtenáři. Z nové knihy Milenci nevěrné manželky četla spisovatelka a fejetonistka Monika Knězková. Foto Irena Šormová.

19. 11. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (13)

Ladislav Karpianus v Břevnově

Díky finanční podpoře Městské části Praha 6 mohly děti naslouchat citlivému příběhu Kryštofa, vymýšlet, co se dá najít v popelnici a vyhrát knihu s podpisem autora. Foto Irena Šormová.

15. 11. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (7)

Pejsek a Kočička na Smíchově

Pejsek a Kočička a také paní Pejsková s paní Kočičkovou navštívili smíchovskou pobočku, aby předvedli, co všechno dokážou. Komické scénky v podání herečky Dany Vackové a knihovnice – herečky Kateřiny Boušové rozesmály nejen děti, ale i maminky, paní učitelky a přihlížející paní knihovnice. Znovu se osvědčila forma kombinovaného představení loutek s opravdovými herci, kterou už malí diváci mohli zažít v jiných „kusech“ paní Vackové.

14. 11. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (13)

Spisovatel Martin Vopěnka v Ústřední knihovně

Martin Vopěnka, autor zamýšlené trilogie Spící město- Spící spravedlnost- Spící tajemství,a jeho host, polárník Jaroslav Pavlíček besedovali s dětmi mj. o konci světa, životě v Antarktidě a kurzech přežití. Foto Irena Šormová.

06. 11. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (11)

Spisovatel Martin Vopěnka na Letné

Martin Vopěnka, autor zamýšlené trilogie Spící město- Spící spravedlnost- Spící tajemství,a jeho host, polárník Jaroslav Pavlíček besedovali s dětmi mj. o konci světa, životě v Antarktidě a kurzech přežití. Foto Irena Šormová.

05. 11. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (6)

Martinské trhy na Barrandově

V týdnu před svátkem Martina proběhly v knihovně na Barrandově 1. Martinské trhy aneb Za řemesly do knihovny. Své výrobky zde předvedli kamenořezač, batikářka, keramici, krajkářka, perníkářka a šperkařka.Akce se moc líbila dětem i dospělým.

01. 11. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (6)

František Hodonský – Grafika

Ve foyer knihovny Opatov vystavoval od 1. do 26. listopadu 2011 malíř a grafik František Hodonský své dřevořezy z posledních let. Jjejich sytá barevnost výrazných, převážně teplých odstínů, odkazuje k přírodě i když rozeznatelnost konkrétních motivů není vždy patrná pro divákovo necvičené oko. Dřevořezy Františka Hodonského nevznikají úplně tradičním způsobem. Autor nepoužívá speciální rydla a speciální nože, ale hrubá sochařská dláta a jako matrice si vybírá různorodé kusy dřeva.

31. 10. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (8)

MUDr. Cimický v Hostivaři

31.října nás navštívil a pohovořil o sobě MUDr. Jan Cimický, který se představil nejen jako psychiatr, ale také jako prozaik, básník a překladatel z francouzské literatury. Povyprávěl hlavně o tom, jak se dostal k literatuře a k divadlu, o setkání s různými osobnostmi z uměleckého světa.

30. 10. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (8)

Petra Braunová v Břevnově

Petra Braunová představila břevnovským dětem své nové knihy – Tramvaj plná strašidel a O chlapci,který spadl z nebe. Setkání v rámci projektu Dětské čtenářství v knihovnách Prahy 6 finančně podpořila Městská část Praha 6. Fotila Irena Šormová.

17. 10. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (9)

Arnošt Goldflam na Dědině

Pobočka Dědina zažila dopoledne plné vtipu a originálního vyprávění, navštívil ji totiž Arnošt Goldflam, aby dětem z Prague British School představil svou novou knihu – Sny na dobrou noc. Setkání v rámci projektu Dětské čtenářství v knihovnách Prahy 6 finančně podpořila Městská část Praha 6. Fotila Irena Šormová.

10. 10. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (29)

Radka Denemarková a Tomáš Zmeškal opět v Domě čtení

Tentokrát naši patroni diskutovali o současné literatuře v zahraničí, o zahraničních literárních festivalech, ze kterých mají oba bohaté zkušenosti, a též hovořili o rozdílech ve vnímání literatury u nás a za hranicemi.

08. 10. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (7)

Otevření Vzácných tisků pro veřejnost

Budova Oddělení vzácných tisků

8. října 2012 jsme otevřeli Oddělení vzácných tisků veřejnosti. Otevření se zúčastnil radní pro kulturu HMP, Ing. Václav Novotný, ředitel Městské knihovny v Praze RNDr. Tomáš Řehák, zástupkyně ředitele Městské knihovny v Praze PhDr. Zuzana Kopencová, vedoucí Odd. vzácných tisků PhDr. Jana Kozáková a další. Fotila Jitka Roškotová.

04. 10. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (11)

Zuzana Maléřová v Hostivaři

4. října přišla na besedu do pobočky Hostivař publicistka a spisovatelka Zuzana Maléřová. Kromě barvitého vyprávění o jejím dětství v horách a následném přesídlení na studia do Prahy, kde žije dodnes, představila i své dvě nejnovější knihy – Šťastná hodina a Proč kluci milují fotbal. Fotila Jitka Rybková.

04. 10. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (12)

Ulice: veřejný prostor

Veřejné prostory měst jako náměstí, parky a ulice stále častěji ztrácejí svou funkci pro setkávání a lidé jsou z nich stále častěji vytlačováni – ať už hustým automobilovým provozem, uzavřenými společenstvími nebo třeba novými nákupními centry. Panelové diskuse o osudu pražského veřejného prostoru a o tom, proč je potřeba bojovat o jeho zachování, se zúčastnili sociální ekolog Arnošt Novák, sociální geograf Tomáš Brabec či sociální geografka Michaela Pixová.

03. 10. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (31)

Václav Kahuda, čtení z připravovaného románu

Jedna z událostí literárního podzimu, čtení romanopisce Václava Kahudy, který se po úspěších s romány Houština a Proudy na několik let odmlčel a nyní dokončuje svůj nový román, ze kterého premiérově četl právě v Domě čtení.

Předchozí 1   2   3   4   5   6   Další


Najít v knihovně
  • přetáhnout tlačítko na lištu záložek prohlížeče
  • označit vybrané slovo na jakékoliv prohlížené internetové stránce
  • kliknout na odkaz "Najít v knihovně" na liště záložek prohlížeče
  • automatické vyhledání knížek k tématu v katalogu knihovny