Přeskočit na hlavní obsah

Přihlaste se

Abyste se mohli přihlásit, je třeba mít v prohlížeči povolené cookies.
Ještě nemáte účet? Registrujte se
Menu

-

Úvod    Novinky    Fotogalerie    2012    Archiv článků

Archiv článků

Na této stránce najdete archiv fotogalerií z akcí, které jsme pořádali na našich pobočkách.

08. 03. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (11)

Markéta Baňková v Ústřední knihovně

Objev roku 2011 Markéta Baňková četla ze své knihy Straka v říši entropie. Čtení se konalo v rámci Maratonu čtení a díky finanční podpoře SKIP. Fotila Irena Šormová.

07. 03. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (15)

Karel Rada a Milena Dolečková v Domě čtení

Karel Rada přečetl ze své prózy Kluci, kde jste? a přidal pár textů navrch. Milena Dolečková představila soubor „snových textů“ s názvem Terapeutické zátarasy. Uvedeno bylo i několik ukázek z poezie předčasně zesnulé básnířky Ivety Pokorné (k 10. výročí jejího úmrtí a k 35. výročí jejího narození). Foto Tomáš Čada.

02. 03. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (8)

Šmoulové v knihovně

První březnový pátek se tradičně v pobočce Záhřebská odehrávalo setkání žáků ze ZŠ Integrál – tentokrát se šmouly. Děti se dozvěděly historii vzniku modrých kreslených postaviček a o jejich tvůrci. Po hře se jmény šmoulů vytvářely vlastního šmoulího maskota a pak odešly do školy, kde jejich aktivity pokračovaly. Fotila Hana Vališová.

29. 02. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (9)

Rumunský večer

Znáte Rumunsko? Víte, že rumunská literatura je na světové úrovni? Víte že hlavním hostem veletrhu a festivalu Svět knihy Praha 2012 bude právě Rumunsko? Chcete mít informační náskok? O Rumunsku a rumunské literatuře hovořili hosté z Rumunského kulturního institutu v Praze. V průběhu večera zazněly i ukázky z posledních překladů rumunské literatury do češtiny.

23. 02. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (5)

Autorské čtení Martina Ryšavého

Autorské čtení jednoho z nejpřednějších českých prozaiků současnosti, autora dvojdílného románu Cesty na Sibiř, románu Vrač, novely Lesní chodci a zatím poslední knihy Stanice Čtyřsloupový ostrov. Martin Ryšavý je držitelem dvou Cen Magnesia Litera a Ceny Josefa Škvoreckého. Natočil též deset filmových dokumentů, především z oblasti Sibiře. Například Afoňka už nechce pást soby či Medvědí ostrovy. Foto Tereza Fantlová.

08. 02. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (15)

Autorské čtení Jiřího Boudníka

8. února 2012 v podvečer proběhlo v klubovně knihovny Korunní autorské čtení Jiřího Boudníka, z jeho knihy Věže – Příběh 11. září, který byl jako jeden z mála Čechů 11. září 2001 při tom, když se zřítily Věže Světového obchodního centra v New Yorku. Stal se jedním z bezejmenných hrdinů, kteří pomáhali při pátrání po přeživších a odklízení trosek.

01. 02. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (15)

Předání kroniky Prahy 10 Domu čtení a setkání s archivářem Michalem Ezechelem

Návštěvníci přednášky se seznámili s „Kronikou městské části Prahy 10“. Dozvěděli se, jak taková kronika vzniká, jaké má kapitoly, kde se dá dohledat. V krátkosti byla přiblížena i velmi bohatá historie českého kronikářství. Foto Tomáš Čada.

31. 01. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (11)

Dojem viděného

Výstava mladého sochaře Jakuba Vlčka se konala od 31.ledna do 3. března 2012. Vernisáž v předvečer otevření se povedla. Hosté ocenili nejen občerstvení, které bylo domácí, ale hlavně reliéfy, sošky a kresby, jež netradičně zaplnily výstavní prostor artotéky.

25. 01. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (6)

Na procházce s Robertem Walserem

Přední český překladatel, germanista Radovan Charvát představil tvorbu a osobnost jednoho z nejpřednějších švýcarských prozaiků 20. století Roberta Walsera. V průběhu večera zazněly texty tohoto prozaika (autora mnoha děl např. Pomocník, Jakob von Gunten či Procházka). Byl rovněž promítán švýcarský dokument o životě Roberta Walsera. Foto Josef Straka.

19. 01. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (8)

Nové duchovní směry – Ivan O. Štampach

O novém dění na náboženské scéně bude hovořil filozof, teolog a český religionista Ivan O. Štampach. Večer byl realizován v rámci cyklu Duchovní tradice světa. Foto Josef Straka a Tomáš Čada.

11. 01. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (5)

Linda Štucbartová: Velvyslanci i bez diplomatického pasu

Během večera byla představena stejnojmenná kniha. Jedná se o 21 rozhovorů s osobnostmi, které proslavily naši zemi v zahraničí, jako jsou například: Petra Procházková, Pavel Telička, Šimon Pánek, Dana Bérová, Ladislav Špaček, Tomio Okamura, Tomáš Sedláček ad. Foto Tomáš Kohl.

10. 01. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (12)

Vernisáž dvou panelů s texty básníka Jaromíra Typlta

Jaromír Typlt nainstaloval a posléze přečetl texty, které na půl roku zapůjčil Domu čtení. Vernisáž Doprovodila živá hudba. Na lesní roh zahrál Petr Cigler. Večerem provázel Martin Smolka. Foto Tereza Fantlová.

04. 01. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (10)

Autorské čtení předních českých básníků

Představili se Ewald Murrer ( mj. Zápisník pana Pinkeho či Nouzové zastavení času) a Róbert Gál, autor několika knížek aforismů (Epigraffiti, Znaky a príznaky, Manipulzácie) a experimentálních próz Na křídlech a Agnomie. Nedorazil Vít Kremlička. Foto Veronika Karlíková.

Předchozí 1   2   3   4   5   6  


Najít v knihovně
  • přetáhnout tlačítko na lištu záložek prohlížeče
  • označit vybrané slovo na jakékoliv prohlížené internetové stránce
  • kliknout na odkaz "Najít v knihovně" na liště záložek prohlížeče
  • automatické vyhledání knížek k tématu v katalogu knihovny