Přeskočit na hlavní obsah

Přihlaste se

Abyste se mohli přihlásit, je třeba mít v prohlížeči povolené cookies.
Ještě nemáte účet? Registrujte se
Menu

-

Úvod    Novinky    Fotogalerie    2012    Archiv článků

Archiv článků

Na této stránce najdete archiv fotogalerií z akcí, které jsme pořádali na našich pobočkách.

13. 06. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (13)

Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka

V pobočce Městské knihovny v Praze v Záhřebské ulici proběhla v první polovině června již po deváté velká slavnost. Akce byla završením celoročního projektu zaměřeného na rozvoj čtenářství. Od počátku školního roku docházely děti z první třídy ZŠ Jana Masaryka a z první a druhé třídy ZŠ Integrál na besedy do knihovny. Při sedmi návštěvách postupně získávaly znalosti o knihách jako informačních pramenech a o lidových zvycích. 13. června pak byli všichni prvňáčci, kteří dokázali, že za uplynulý rok přečetli alespoň jednu knihu, pasováni na čtenáře. Slib složili do rukou rytíře, který je pasoval a jako odměnu dostali knihu od M. Kratochvíla Školníci. Fotila Hana Vališová.

09. 06. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (51)

Muzejní noc 2012 v Ústřední knihovně

Muzejní noc se konala v Ústřední knihovně v noci ze soboty 9. června na neděli 10. června od 19:00 hodin do 01:00 hodiny. Po artotéce a pragensiích představila knihovna další své specializované oddělení, a to Hudební oddělení. Kromě výstavy fondů hudebního oddělení bylo možné hudbu poslouchat v celé knihovně. Návštěvníkům sloužilo několik poslechových míst, kde si mohli vychutnat skladby, které pro ně hudební oddělení vybralo a které doplnilo celou výstavu. Hudba zněla i „naživo“. Čas od času návštěvníky překvapilo živé vystoupení mladých studentů hudby, kteří sáhnou po klasickém i lidovém repertoáru. Nechyběl ani oblíbený vý; s představením Superknihovnice: Zrození. Fotila Irena Šormová.

09. 06. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (15)

Muzejní noc 2012 v Dejvicích

Stejně jako vloni byl program Muzejní noci v Dejvicích zaměřen především na dětské návštěvníky. Knihovníci z NTK, kde sídlí naše pobočka, se celé odpoledne připravovali na svou muzejní noc, budovou zněly vášnivé rytmy, tu bubnů, tu klasiky a později k večeru se vestibul zaplnil návštěvníky, kteří se těšili na laserovou show, zajímavé chemické pokusy či tajemnou badatelnu. Fotila Irena Šormová.

31. 05. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (33)

Dětský den s piráty

Na pirátskou dráhu se při oslavě Mezinárodního dne dětí v Ústřední knihovně vydalo přes dvacet malých školáků i předškoláků. Přečetli jsme si strašidelnou legendu o zubech kapitána Krákory, rozpoutali pravou námořní bitvu, vyrobili pirátské klobouky a nechyběla ani dobrodružná honba za pokladem.

30. 05. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (12)

Iva Procházková v Břevnově

Díky finančnímu přispění Městské části Praha 6 v rámci projektu Dětské čtenářství jsme mohli přivítat a poslouchat paní Ivu Procházkovou. Fotila Irena Šormová.

26. 05. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (21)

Bambiriáda 2011

Dejvický Kulaťák ožil zase na čtyři dny dětmi, které se přišly pobavit na přehlídku sdružení a organizací věnujících se volnému času dětí – Bambiriádu. Nechyběl ani bibliobus Městské knihovny v Praze, který přivezl Pohádkový labyrint, pohádku z ptačí budky a Den pro výměnu knih.

26. 05. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (7)

Kouzlo pro Fifínu na Smíchově

Pohádka o tom, kterak skřítci napravili zlobivou princeznu. Hrál ochotnický divadelní soubor Gaudium z Radotína. Představení se konalo v sobotu 26. května na Smíchově.

21. 05. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (56)

Svět knihy 2012

Svět knihy 2012 byl ve znamení komiksu. K bublinkovému tématu se přiklonila i Městská knihovna v Praze, jejíž bubblebus parkoval před Průmyslovým palácem. V sále Rosteme s knihou pak proběhla světová premiéra divadelního představení s komiksovými prvky Superknihovnice: Zrození v podání knihovnického divadelního spolku Vý; (čti Výstředník). Foto Lenka Hanzlíková a Veronika Chruščová.

16. 05. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (12)

Obrazy – řeč duše

Tento poetický název je velmi výstižným označením pro výstavu, kterou můžete do konce května navštívit v pobočce Hradčany na Pohořelci. Akademická malířka Jiřina Lockerová zde představila své olejomalby, mandaly, duchovní obrazy i vybrané ilustrace k dětským knížkám. 16. 5. vyprávěla o tom, jaká témata ji oslovují v tvůrčí práci a poutavě přiblížila návštěvníkům svou uměleckou i životní cestu. Její díla můžete vidět nejen v Ateliéru Ajen v Kamenici – Ládví, ale i na několika místech v metropoli. Připomenout si ji můžeme snad všichni jako ilustrátorku oblíbené edice Panovníci českých zemí. Foto Jana Hradilíková.

02. 05. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (19)

Čtení pro děti: Radek Malý

Autorské čtení Radka Malého, držitele ceny Magnesia Litera za sbírku Větrní a autora řady dětských publikací, a jeho studentů ze semináře tvůrčího psaní pro děti. Za knížku Listonoš vítr získal Cenu Magnesia Litera 2012 v kategorii literatura pro děti a mládež. Foto Tomáš Čada.

02. 05. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (9)

Autorské čtení Markéty Pilátové

Autorské čtení přední české prozaičky, autorky románů Žluté oči vedou domů, Má nejmilejší kniha, knihy pro děti Kiko a tajemství papírového motýla a básnické sbírky Zatýkání větru. Markéta Pilátová je hispanistka, která též pobývala v českých komunitách v Jižní Americe. Foto Tomáš Čada.

30. 04. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (3)

Noc s Andersenem v Ústřední knihovně

Pohádková kaše a pytel plný dobrodružství – to byla Noc s Andersenem v Ústřední knihovně. Kvízy, hádanky a příběhy si děti náležitě užily. Pohádku Hanse Christiana jim přečetla sama konzulka Dánského království v ČR paní Lise Schouboe.

30. 04. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (9)

Noc s Andersenem 2012 na Smíchově

Shromáždění "šlechty" u poradního stolu.
27. 04. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (23)

Knihovnické divadlo na Opatově

Opatov – Knihovíci hráli divadlo – a to nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče. Na krátké divadelní představení o hádankách navázala i následující zábava. Děti měly hádat hádanky, které jim průvodce odpolednem, Roman Solčany, předčítal. Děti byly po zásluze odměněny a ještě než odpolední program končil, už se ptaly, kdy bude pokračování. Foto Jitka Rybková.

25. 04. 2012 | Jakub ŘEHÁK
Fotografií (7)

O české identitě a společnosti

Patron Domu čtení Tomáš Zmeškal diskutoval o povaze dnešní české společnosti, o české identitě a problémech, které se nás dotýkají. Diskuzí bylo pro tento rok slavnostně otevřeno venkovní atrium. Foto Tomáš Čada.

Předchozí 1   2   3   4   5   6   Další


Najít v knihovně
  • přetáhnout tlačítko na lištu záložek prohlížeče
  • označit vybrané slovo na jakékoliv prohlížené internetové stránce
  • kliknout na odkaz "Najít v knihovně" na liště záložek prohlížeče
  • automatické vyhledání knížek k tématu v katalogu knihovny