Přeskočit na hlavní obsah

Přihlaste se

Ještě nemáte účet? Registrujte se
Menu

-

Úvod    Novinky    Fotogalerie    2007    Archiv článků

Archiv článků

Na této stránce najdete archiv fotogalerií z akcí, které jsme pořádali na našich pobočkách.

29. 11. 2007 | Super Admin
Fotografií (7)

Divadlo na Vinohradech

Ve čtvrtek 29. listopadu 2007 se konala v knihovně Korunní další beseda z cyklu o Vinohradech. Tentokrát na téma Divadlo na Vinohradech. Povídat o svých zážitcích a o zákulisí divadla nám přišel sám ředitel divadla, Mgr. Jindřich Gregorini.

29. 11. 2007 | Super Admin
Fotografií (15)

Odpoledne plné her v knihovně Zahradní Město

Kdo si hraje, nezlobí. Podle tohoto hesla jsme se řídili ve čtvrtek 29. listopadu 2007 na akci Odpoledne plné her v knihovně Zahradní Město. Od 14 do 18 hodin zde totiž byly připraveny různé stolní hry i s odborníky z Klubu deskových her Paluba, kteří vysvětlovali pravidla. Zahrát si přišli jednotlivci, ale také celé družiny z blízké školy. Celkem dorazilo kolem 60 dětí. Akce se konala za finanční podpory Městské části Praha 10.

22. 11. 2007 | Super Admin
Fotografií (9)

30. autorské čtení

Ve čtvrtek, 22. listopadu se v knihovně Na Veselí sešlo na pět desítek svátečně naladěných lidí, kteří měli jedno společné. Přišli oslavit jubilejní 30. ročník autorského čtení, které po celou dlouhou řadu let připravovala a organizovala „jejich“ knihovnice Marta Šuráňová. Přes dvacet mladých „básníků a spisovatelů“ průběhu večera přečetlo svůj literární příspěvek, někdo vystoupil s jednou povídkou jiný zase s několika básničkami. Sváteční atmosféru dokreslili i amatérští hudebníci se svou vlastní tvorbou. Nakonec se všichni s dobrou náladou a mnohdy i v diskusi pozdě večer rozcházeli. A paní Šuráňové zbyla ještě jedna povinnost, aby i z letošního ročníku, tak jak v letech minulých, vytvořila sborník tentokrát s číslem 30 na titulní straně.

19. 11. 2007 | Super Admin
Fotografií (10)

Dobytí ostrova Saaremaa

V rámci projektu podpořeného programem EU Culture 2000 a českým Ministerstvem kultury proběhlo také v Ústřední knihovně MKP setkání s tvůrci knihy Dobytí ostrova Saaremaa – autorem textu Markem Tomanem a ilustrátorem Janem Ungrádem. Besedy se zúčastnily děti z 5. tříd ZŠ Brána jazyků, které si poslechly povídání o tom, jak vznikl námět dobrodružného příběhu o mladičkém českém bojovníkovi z období křižáckých válek i o spolupráci autora a ilustrátora, vývoji osobitých ilustrací. Nechyběly ani informace o Pobaltí, kde se kniha odehrává, o důvodech, proč kniha vychází v dvojjazyčné podobě. V průběhu besedy mohly děti klást nejrůznější otázky týkající se nejen knihy, ale i práce spisovatele a ilustrátora. Samy se také rády pochlubily s tím, že se pokoušejí o vlastní tvorbu jak literární, tak výtvarnou.

15. 11. 2007 | Super Admin
Fotografií (32)

Viva Italia - vyhlášení vítězů

V pobočce MKP na Jírovcově náměstí se 15. listopadu se sešli malí i dospělí přátelé Itálie na ukončení V. ročníku cyklu Svět se schází v Praze 11. Prohlédli si přitom loutky inspirované commedií dell´arte, které při pěti výtvarných dílnách vyráběly děti ze ZŠ Campanus. Pobavili se také při scénce na motivy Carla Goldoniho, kterou s velkou chutí a úspěchem předvedl dramatický kroužek této školy. Vyvrcholením pořadu i celého letošního cyklu bylo vyhlášení výsledků dvou vědomostních soutěží o Itálii – „Co víš o Itálii“ pro děti do 15 let a soutěže „Viva ITALIA“ pro všechny věkové kategorie. Odměny vítězům, kteří byli nejúspěšnější z celkem 217 soutěžících, předali starosta MČ Praha 11 Mgr. Dalibor Mlejnský, ředitel Cestovní agentury FLY UNITED, s. r. o. PaeDr. Jan Štilec a ředitel MKP RNDr. Tomáš Řehák.

15. 11. 2007 | Super Admin
Fotografií (12)

Kvak a Žbluňk jsou kamarádi

Ve čtvrtek 15. listopadu se nám do knihovny Korunní přišli představit dva žabáci. Kvak a Žbluňk. Konalo se tu totiž loutkové divadlo pro malé děti v doprovodu maminek. Všem se představení plné smíchu a písniček líbilo a odcházeli spokojení. Akce se konala za finanční podpory Městské části Praha 10.

14. 11. 2007 | Super Admin
Fotografií (14)

Den Astrid Lindgrenové na Smíchově

Knihovna Smíchov se připojila k oslavám stých narozenin báječné spisovatelky Astrid Lindgrenové. Nejen pro děti bylo připraveno odpoledne plné tvůrčího nasazení a her. Příchozí si v tvořivé dílně vyrobili statek z Bullerbynu a soutěžili o titul Miss Pipi nebo Mistr pirát.

14. 11. 2007 | Super Admin
Fotografií (18)

Den Astrid Lidngrenové v Ústřední knihovně

Dne 14. 11. 2007 jsme si společně s dětmi připomněli sté výročí narození významné autorky dětské literatury. Dopoledne se konala beseda pro děti ze 4. třídy ZŠ Brána jazyků, při které se dozvěděly spoustu zajímavého o životě Astrid Lindgrenové i o jejích knihách. Poslechly si ukázky a vyluštily hravou křížovku. Odpoledne patřilo Velké hře s Pipi, při které děti z družinky ZŠ Truhlářská soutěžily, skládaly puzzle, hledaly rozdíly, ale i tančily valčík a věnovaly se pantomimě.

13. 11. 2007 | Super Admin
Fotografií (8)

Ludvík Vaculík v Hostivaři

V úterý 13. listopadu 2007 zavítal do knihovny Hostivař známý prozaik, fejetonista a publicista Ludvík Vaculík. O setkání a besedu se spisovatelem projevili zájem studenti Křesťanského gymnázia i čtenáři knihovny. Pan Vaculík odpovídal na četné dotazy diváků ochotně a s humorem, ať už se týkaly literární tvorby, nebo společenských či politických otázek. Rozhovor se čtenáři trval téměř dvě hodiny a byl zakončen autorským čtením aktuálního fejetonu „Můj kandidát“ a ukázkou z knihy „Polepšené pěsničky“.

07. 11. 2007 | Super Admin
Fotografií (6)

Pavel Cmíral

Knihovnu Na Skalce v Praze 5 navštívil básník a významný textař Pavel Cmíral. Žáky 9. třídy ze školy Na Santošce seznámil nejen se svou poslední knihou „Milujem se čím dál víc“, ale i příjemným a vtipným způsobem si s mládeží o jejich problémech popovídal.

06. 11. 2007 | Super Admin
Fotografií (7)

Malování na sklo na Letné

V knihovně pro děti na Letné děti malovaly speciálními barvami na sklo. Vznikly velice pěkné vázy a svícny. Některé z výrobků budou jistě použity jako originální vánoční dárky.

03. 11. 2007 | Super Admin
Fotografií (10)

Dcera dračího krále

Ve spolupráci s Multikulturním centrem Praha uspořádala knihovna Smíchov krátké pásmo plné čínských pohádek. Kromě toho si děti mohly i kreslit, vyzkoušet čínské písmo nebo zjistit, s jakými hračkami si děti v Číně hrají.

31. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (12)

Eva Ovečková - Obraz v oděvu

Výstava Evy Ovečkové Obraz v oděvu byla zahájena vernisáží 31. října v knihovně Hradčany. Výtvarnice Eva Ovečková se věnuje malbě, batice a jiným technikám, které z každého kousku dělají originál. K poslechu účastníkům vernisáže zahrála kapela Mrakoplaš.

29. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (17)

Slabikáře pro prvňáčky

Úterý 29. října bylo pro břevnovské prvňáčky slavnostním dnem. Vrcholem dobrodružné hry byla návštěva knihovny, kde na děti čekal poklad – nové slabikáře. Aby si je zasloužily, prokazovaly děti svou znalost písmenek a slabik, některé dokonce už i četly!

25. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (8)

Cyklocestovatelé v Břevnově

„Na hliníkovém oři Divokým západem“ je název nové knihy Lucie Kovaříkové a Michala Jona. První veřejné představení knihy, promítání, beseda a cykloporadna se konalo ve zcela zaplněné břevnovské knihovně.

Předchozí 1   2   3   4   5   6   7   8   Další


Najít v knihovně
  • přetáhnout tlačítko na lištu záložek prohlížeče
  • označit vybrané slovo na jakékoliv prohlížené internetové stránce
  • kliknout na odkaz "Najít v knihovně" na liště záložek prohlížeče
  • automatické vyhledání knížek k tématu v katalogu knihovny