Přeskočit na hlavní obsah

Přihlaste se

Abyste se mohli přihlásit, je třeba mít v prohlížeči povolené cookies.
Ještě nemáte účet? Registrujte se
Menu

-

Úvod    Novinky    Fotogalerie    2007    Archiv článků

Archiv článků

Na této stránce najdete archiv fotogalerií z akcí, které jsme pořádali na našich pobočkách.

25. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (15)

Spisovatelka Melita Denková

Ve středu 25. 4. a ve čtvrtek 26. 4. k nám do knihovny Korunní zavítala spisovatelka Melita Denková, autorka řady knih pro děti. Povídat si přišla s dětmi ze základních škol Perunova a Nám. Jiřího z Poděbrad mimo jiné i o tom, jaké je to být spisovatelkou.

25. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (19)

Odpoledne deskových her

Ve středu 25. 4. 2007 se dětské oddělení knihovny Vršovice proměnilo v malou hernu. Členové Dětského počítačového klubu Kapsa přinesli spoustu deskových her a příchozí děti si tak mohly vyzkoušet třeba Blockus, Trans Ameriku, Othello a mnoho dalších.

23. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (7)

Otevření knihovny Hloubětín

Po krátkém uzavření byla v pondělí 23. 4. slavnostně otevřena knihovna Hloubětín. Stala se tak 32. automatizovanou pobočkou MKP. Více informací o knihovně Hloubětín najdete v Tiskové zprávě [pdf, 84 kB].

22. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (23)

Magnesia Litera 2007

Ve velkém sále Ústřední knihovny se konalo slavnostní vyhlášení vítězů Magnesia Litera 2007, ankety o nejlepší knihy roku 2006.

19. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (6)

O Praze a pražských domech

V knihovně Korunní se ve čtvrtek 19. dubna 2007 konala beseda v rámci cyklu o Vinohradech. Tentokrát bylo téma Vinohradské domy a povídat nám o nich přišli manželé Hrubešovi, autoři řady knih o Praze a pražských domech.

18. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (14)

Tajemné Jižní Čechy

Knihovna Letná uspořádala besedu s Doc. Dr. Jiřinou Doležalovou, CSc., autorkou knih o tajemných Jižních Čechách. Dr. Doležalová poutavě vyprávěla o jihočeské krajině, hradech, městečkách, klášterech i o tajuplných šumavských stezkách…

14. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (24)

Návštěva knihovníků v útulku Palmovka

Navštívili jsme kočičí útulek Pražského spolku ochránců zvířat na Palmovce, kde tradičně proběhl Velikonoční den otevřených dveří. Návštěvníky vítalo bezmála sedmdesát koček, které se dočkaly nového škrabadla a spousty dobrého jídla, do kterého přispěla i naše „knihovní delegace“. Kočky i opatrovníci děkují.

12. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (6)

Rebelující Alice Bauer

Rebelka Alice Bauer + ABBlues vystoupila ve velkém sále MKP v rámci cyklu Rebelující dámy české hudby. Tento cyklus připravila Městská knihovna v Praze ve spolupráci s hudební agenturou Taktika Muzika. Alici Bauer doprovodil Varhan Orchestrovič Bauer a Okamžitý filmový orchestr.

12. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (21)

Malování na kameny

V knihovně Vršovice se uskutečnila výtvarná dílna. Přes 20 dětí vyzkoušelo svůj výtvarný talent a jednoduchou výtvarnou techniku – malování na kameny.

11. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (14)

Ilustrace Alice Vegrové

V knihovně Hradčany se konala vernisáž výstavy ilustrací poezie Alice Vegrové.

05. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (18)

Jarní výtvarná dílna

Ve čtvrtek 5. 4. 2007 proběhla v knihovně Korunní Jarní výtvarná dílna pro děti i dospěláky. Každý příchozí si mohl kromě tradičního i netradičního zdobení velikonočních kraslic vytvořit z barevných papírů jarní květiny, motýly i pohyblivá zvířátka pro radost.

05. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (9)

Radůza v Městské knihovně v Praze

Ve velkém sále Městské knihovny v Praze jsme měli to potěšení přivítat zpěvačku, šansoniérku, písničkářku a harmonikářku Radůzu. Před koncertem pokřtila své první DVD s názvem „Půjdu, kam chci“. Na DVD vychází záznam koncertu v pražské Arše z října 2006 spolu s dokumentem, který o této osobité písničkářce natočila Olga Špátová.

04. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (12)

Velikonoce v Ústřední knihovně

Ve středu 4. 4. jsme si v Ústřední knihovně společně s pozvanými děti i příchozími zájemci povídali o Velikonocích. Učili jsme se velikonoční koledy a společně vyráběli malou velikonoční dekoraci.

31. 03. 2007 | Super Admin
Fotografií (6)

Noc s Andersenem v Ústřední knihovně

Každoročně je v knihovnách jedna noc na konci měsíce března věnována panu Andersenovi. Letos jsme ji kromě známého pohádkáře věnovali ještě Astrid Lindgrenové, která by se v tomto roce dožila stých narozenin, a její nejznámější literární postavě Pipi dlouhé punčoše. Večerem provázel dvanáct malých spáčů upovídaný Žolík a Pipilota Babélie Markulína Blecholapka Pruhovaná Punčocha a Pipilota Petronela Cimprlína Mucholapka Malá Nožka. Každá Pipi si vybrala své družstvo a velká noční hra plná fantazie a zábavy mohla začít! Děti si vyzkoušely pantomimu a tvoření neobvyklých vět, zatančily si ve tříčtvrtečním taktu a na velké šachovnici sbíraly potřebné oblečení pro svou Pipi. Za každý splněný úkol dostaly kousky skládačky, ze kterých nakonec sestavily obrázek Pipi. Před spaním si všichni nocležníci společně zazpívali a každý usínal s knihou pod polštářem. Nejlepší na celém večeru bylo, že se děti mezi sebou rychle skamarádily a dokázaly, že hravost jim nechybí.

30. 03. 2007 | Super Admin
Fotografií (8)

Andersen v knihovně Skalka

V knihovně Skalka se putovalo za Rumcajsem do lesa Řáholce. Zúčastnilo se 9 dětí. Hrály různé hry, plnily úkoly, vymýšlely básničky a vyráběly si velikonoční přání a kraslice. Navštívila je též pohádková babička z lesa Řáholce, která jim přinesla perníčky z perníkové chaloupky. Nechyběla ani diskotéka a poklad ukrytý v knihovně. Vyvrcholením noci pak byl telefonát pana Andersena a půlnoční půjčování knih na dobrou noc.

Předchozí 1   2   3   4   5   6   7   8   Další


Najít v knihovně
  • přetáhnout tlačítko na lištu záložek prohlížeče
  • označit vybrané slovo na jakékoliv prohlížené internetové stránce
  • kliknout na odkaz "Najít v knihovně" na liště záložek prohlížeče
  • automatické vyhledání knížek k tématu v katalogu knihovny