Přeskočit na hlavní obsah

Přihlaste se

Abyste se mohli přihlásit, je třeba mít v prohlížeči povolené cookies.
Ještě nemáte účet? Registrujte se
Menu

-

Úvod    Novinky    Fotogalerie    2007    Archiv článků

Archiv článků

Na této stránce najdete archiv fotogalerií z akcí, které jsme pořádali na našich pobočkách.

26. 09. 2007 | Super Admin
Fotografií (9)

Václav Havel -Spiklenci

Knihovna Václava Havla ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze uspořádala scénické čtení divadelní hry Spiklenci, která vznikla na počátku 70. let 20. století. Představení bylo uvedeno za účasti autora pana Václava Havla.

20. 09. 2007 | Super Admin
Fotografií (14)

Zvířátka s námi na Jižním Městě

Ve čtvrtek 20. září 2007 se konala akce s názvem Zvířátkovské odpoledne v rámci regionálních oslav „11 dnů pro Prahu 11“. Děti si popovídaly o svých zvířecích kamarádech s paní místostarostkou Prahy 11 Ing. Evou Štampachovou, která se podělila o novinky ze Zoo Praha i o informaci, že Praha 11 sponzoruje slonici Bimbo. Kromě povídání si také děti mohly vyrobit svůj malý papírový zvěřinec.

20. 09. 2007 | Super Admin
Fotografií (9)

Písničkář Jiří Schmitzer

Ve velkém sále MKP vystoupil herec a písničkář Jiří Schmitzer. Koncert připravila MKP ve spolupráci s hudební agenturou Taktika Muzika.

18. 09. 2007 | Super Admin
Fotografií (6)

setkání se spisovatelem Arnoštem Lustigem

VIDĚT A VĚDĚT – setkání se spisovatelem Arnoštem LUSTIGEM, držitelem Ceny Karla Čapka a autorem mnoha knih z období holocaustu (Démanty noci, Dita Saxová, Hořká vůně mandlí, Krásné zelené oči, Modlitba pro Kateřinu Horowitzovou, Nemilovaná, Štěpán a Anna aj.), připravila a moderovala Marie Valtrová, vedoucí divadelního a filmového úseku ÚK MKP.

17. 09. 2007 | Super Admin
Fotografií (5)

Příběh, který ukáže cestu domů...

V pondělí 17. září 2007 proběhla v knihovně Korunní vernisáž k výstavě „Příběh, který ukáže cestu domů…“. Obrázky dětí z dětských domovů budou v knihovně k vidění až do 31. srpna 2008. Výstavu pořádá Letní dům o.s. (www.letnidum­.cz).

03. 09. 2007 | Super Admin
Fotografií (10)

Výstava Iris Kolářové

V pobočce Opatov vystavuje textilní obrazy Iris Kolářová. Iris Kolářová (1944) absolvovala SUPŠ v Praze v roce 1963. Od roku 1982 se věnuje netkané tapisérii. Pracuje technikou artprotis a aradecor (československé patenty z 60. let 20. století při textilních továrnách Artprotis v Brně-Vlněna a Kdyňských strojírnách Aradecor). V současné době je výtvarnice členkou sdružení Femina, zúčastňuje se společných výstav doma i v zahraničí a její díla jsou v soukromém majetku v Japonsku, Francii, Německu i USA. V tapisériích a textilních obrazech vystavených v opatovské knihovně se převážně setkáte s modifikovanou přírodou.

27. 06. 2007 | Super Admin
Fotografií (23)

Buď dvojník se svým zvířetem!

V knihovně Na Skalce se děti mohly přijít pochlubit se svými zvířecími kamarády a že se jich tu sešlo: dva pejsci, několik morčat, bílá myška, dvě ropušky starostlivé a další… Majitelé zvířátek mohli do knihovny přijít ve zvířecí masce svého miláčka nebo si ji vyrobit přímo v knihovně. O tom, jak se starat o domácí zvířata, přišli pohovořit odborníci ze ZOO Praha, kteří s sebou donesli několik exotických zvířátek a to i takových, které v lidech nebudí jen ty libé pocity. Dozvěděli jsme se o malém životním prostoru, ve kterém je spokojená pavoučice Běta, také o odpadávacím ocásku gekončíka Vendy a zakrnělých nožkách krajty Edy. A také o tom, jak se starat o každého z nich, pokud by v nás vzbudili chovatelské sympatie. Vrcholem pořadu byla možnost si zvířátka pohladit a vzít si je do ruky (včetně velkého švába a strašilky) a nechat se bezpečně ovinout krajtou královskou. Jen pavoučice Běta nerušeně odpočívala, protože na ni nikdo odvahu nenašel.

26. 06. 2007 | Super Admin
Fotografií (5)

Vítězové "Cesty do českých dějin"

V úterý 26. 6. proběhlo v oddělení pro děti na Letné slavnostní vyhlášení výsledků celoroční etapové soutěže „Cesta do českých dějin“. Soutěž byla již tradičně zahájena v Týdnu knihoven na začátku října 2006. Ze 40 zúčastněných dětí jich do cíle docestovalo 27. Odpovědi na otázky si děti mohly vyhledávat v naučné literatuře.

20. 06. 2007 | Super Admin
Fotografií (13)

Kuba a líný drak

Odpolední představení „Kuba a líný drak“ divadelního souboru pana Viktora Fatky potěšilo více než 40 dětí z holešovických základních škol. Zahrada pobočky Holešovice ožila pohádkou, dětským smíchem a písničkami.

19. 06. 2007 | Super Admin
Fotografií (9)

Vyhodnocení soutěže „Letopisy Narnie“

V měsíci květnu proběhla v pobočce Ďáblice soutěž „Letopisy Narnie“. Děti měly možnost ověřit si své znalosti knihy i filmu „Lev, čarodějnice a skříň“ v testu, který obsahoval patnáct otázek. Do soutěže se zapojilo sedm tříd třetího a čtvrtého ročníku ZŠ Burešova, 126 zúčastněných dětí soutěžilo v jednotlivých třídách a zároveň třídy v ročníku soutěžily mezi sebou. Slavnostní vyhodnocení se konalo 19.6.2007 v kni­hovně Ďáblice. Děti dostaly odměny s logem MKP (čepice, trička, hrníčky a reflexní medvídky).

14. 06. 2007 | Super Admin
Fotografií (12)

Rebelka Tonya Graves

Zpěvačka Tonya Graves a The New Orchestra of Dreams společně vystoupili ve velkém sále MKP na posledním koncertu jarního cyklu Rebelující dámy české hudby. Tento cyklus připravila hudební agentura Taktika Muzika ve spolupráci s MKP.

11. 06. 2007 | Super Admin
Fotografií (7)

Otevření pobočky Kobylisy

V úterý 12. června byla veřejnosti zpřístupněna 34. automatizovaná knihovna. V Kobylisích působí pobočka Městské knihovny v Praze již od roku 1922. Na stávající adrese potom už mnoho desetiletí. Je tedy jednou z nejstarších poboček MKP. Prostorově menší, ale s osobitou atmosférou a dobře dopravně dostupná. Více informací v tiskové zprávě [pdf, 83 kB]

11. 06. 2007 | Super Admin
Fotografií (17)

Psi pro život

Psi pro život je občanské sdružení, které sdružuje chovatele a instruktory canisterapeutických psů. V knihovně na Letné se děti mohly přesvědčit o tom, jak mohou psi pomáhat nevidomým, tělesně postiženým a nemocným lidem. Praktické ukázky předvedly fena Aki (švýcarský ovčák) a Ája (retrívr) pod vedením instruktorky Jany Drvotové.

07. 06. 2007 | Super Admin
Fotografií (6)

Motýlci v knihovně Hostivař

Ve čtvrtek 7. června 2007 si v knihovně Hostivař mohly šikovné děti zkusit namalovat motýlka nebo ho vytvořit z barevných papírů. Nejmenší výtvarnici byly asi čtyři roky a tvořili dokonce i chlapci. Hejno více či méně barevných motýlků se nám pak na léto usadilo v dětském oddělení knihovny.

07. 06. 2007 | Super Admin
Fotografií (12)

Knihoplavci zdárně dopluli do přístavu

7. 6. 2007 byla slavnostně ukončena celoroční akce na podporu dětského čtenářství „Knihoplutí“, kterou pořádala Městská knihovna v Praze ve spolupráci s Pražskou paroplavební společností, a.s. Z třiceti plavčíků, kteří se nalodili v září minulého roku, jich osm úspěšně proplulo rozbouřenými vlnami literatury. Plavčíci museli na konec dokázat své schopnosti ostřílených mořských vlků složením lodičky, přeplavením moře a lovem ryb. Poté jim byly kapitánem předány Výuční listy, lodní deníky a propagační předměty MKP. O překvapení se postarala zástupkyně PPS, a to předáním lístků na OKRUŽNÍ PLAVBU PRAHOU. A co by to bylo za námořníky, kdyby nepadla nějaká ta písnička… třeba pirátská.

Předchozí 1   2   3   4   5   6   7   8   Další


Najít v knihovně
  • přetáhnout tlačítko na lištu záložek prohlížeče
  • označit vybrané slovo na jakékoliv prohlížené internetové stránce
  • kliknout na odkaz "Najít v knihovně" na liště záložek prohlížeče
  • automatické vyhledání knížek k tématu v katalogu knihovny