Přeskočit na hlavní obsah

Přihlaste se

Abyste se mohli přihlásit, je třeba mít v prohlížeči povolené cookies.
Ještě nemáte účet? Registrujte se
Menu

-

Úvod    Novinky    Fotogalerie    2007    Archiv článků

Archiv článků

Na této stránce najdete archiv fotogalerií z akcí, které jsme pořádali na našich pobočkách.

24. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (4)

O hřbitovech na Vinohradech

Ve středu 24. října 2007 se v knihovně Korunní konala beseda o Vinohradských hřbitovech. Akce proběhla v rámci cyklu o Vinohradech, který pokračuje již od začátku roku 2007. Beseda byla doplněna promítáním fotografií.

24. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (17)

Ivona Březinová v knihovně Skalka

Ve středu 24. 10. 2007 zavítala do knihovny Skalka spisovatelka Ivona Březinová. Dvě besedy pro pozvané třídy se konaly za finančního přispění z grantu od MČ Praha 10. Paní Březinová si s dětmi povídala o tom, jak se stala spisovatelkou a co všechno tato práce obnáší.

22. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (8)

Slavnostní otevření pobočky Pankrác

V pondělí 22. října byla slavnostně otevřena pobočka Pankrác – pro dospělé a stala se součástí automatizované sítě MKP. Přes veškeré problémy, se kterými se tato knihovna musí potýkat – nedostatečný prostor, nevhodné zázemí personálu, umístění u dálnice – má svým uživatelům co nabídnout: „Konkrétně z knižního fondu o cca 20 tis. svazcích, ze kterého si vyberou čtenáři hledající zábavu i poučení. Má okolo 30 titulů časopisů, dva celostátní deníky a samozřejmě nabízí přístup na Internet,“ přibližuje knihovnice Karolína Štolbová z této pobočky. Více informací v Tiskové zprávě >> [pdf, 88 kB]

17. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (6)

Radůza opět ve velkém sále MKP

Zpěvačka, multiinstrumen­talistka a autorka hudby i textů Radůza již podruhé vystoupila ve vyprodaném sále Městské knihovny v Praze. Na koncertu zazněly písničky z jejího čtvrtého alba „V salonu barokních dam“.

15. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (7)

Horor v knihovně Spořilov

V pondělí 15. 10. 2007 se v knihovně Spořilov uskutečnilo autorské čtení původních českých hororů pro mladé a od mladých. Hororové příběhy od posluchačů Literární akademie vydalo nakladatelství Albatros a editovala Ivona Březinová. Posluchači, studenti blízkého Gymnázia Postupická, si odnesli například poznatek, že je dobré si v koupelně rozsvěcet. Zvlášť v tom případě, kdy se z výlevky ozývá „chi, chi“.

09. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (20)

Ilustrátor Pavel Čech

V úterý 9. října 2007 proběhla v knihovně Vršovice beseda s Pavlem Čechem – malířem, ilustrátorem a spisovatelem. Pavel Čech je autorem několika knih, například O čertovi, O zahradě, O klíči aj. Do knihovny nám přišel vyprávět nejen o tom, kde bere inspiraci. S příchozími dětmi si pak povídal i o kreslení a čtení. Na závěr proběhla malá autogramiáda. Beseda se konala za finanční podpory Městské části Praha 10.

04. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (10)

Koncert jemných písní

Knihovna Hostivař ve čtvrtek 4.10.2007 ožila písněmi folkového seskupení TAMARAL. Písničkář Petr Sedláček a zpěvačka Inka Tognerová potěšili čtenáře folkovými písněmi, zazněl i šanson, blues a jazz. V průběhu pořadu vystoupila Radana Šatánková a přednesla básně nejenom s podzimní tématikou. Po vystoupení návštěvníci poseděli u občerstvení. Pořadem provázela Eva Bodnárová.

04. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (21)

Jan Kantůrek

V rámci Týdne knihoven v MKP zavítal ve čtvrtek 4. října 2007 do pobočky Korunní úžasný překladatel Úžasné Zeměplochy, Jan Kantůrek. Beseda s fanoušky knih Terryho Pratchetta se protáhla až do večerních hodin. Během akce proběhla i malá autogramiáda či focení s panem Kantůrkem.

04. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (9)

Beseda s ilustrátorkou J. Šouflovou

4. října 2007 besedovala s dětmi ze ZŠ Currieových paní Jana Šouflová, ilustrátorka fantasy literatury. Velmi zajímavě vyprávěla dětem o tom, jak vzniká ilustrace, co všechno musejí znát a umět, pokud budou chtít nějaký pěkný obrázek samy vytvořit. Poutavé vyprávění prokládala hraním na keltskou harfu. Tento nádherný nástroj dětem také blíže představila. Na závěr besedy si děti mohly hru na harfu vyzkoušet a blíže si prohlédnout originální výtvarné práce.

03. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (13)

Odpoledne plné deskových her

V rámci Týdne knihoven se ve středu 3. října konala v knihovně Korunní akce Odpoledne plné deskových her. Hry zapůjčili a pravidla vysvětlovali členové Dětského počítačového klubu Kapsa.

03. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (9)

Tvůj milášššek ze sci-fi a fantasy

Ve středu 3. října 2007 proběhla v Úseku služeb dětem a mládeži Ústřední knihovny MKP otevřená debata o titulech sci-fi a fantasy literatury, které se mohli zúčastnit děti i dospělí. Dozvěděli jsme se například z čeho všeho čerpají sílu čarodějové, jaké známe druhy draků, co za záhadnou věc je esp rušička a spoustu dalších nezbytností.

02. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (7)

Dílna ve Vršovicích

V rámci Týdne knihoven v MKP proběhla v úterý 2. října v pobočce Vršovice výtvarná dílna s názvem „Udělej si svého jino-zemšťana“. Děti si mohly vyrobit jakoukoliv bytost z vesmíru a to s využitím modelíny a různých odpadových materiálů. Celkem se zúčastnilo 18 dětí a vzniklo několik velice zajímavých jino-zemšťanů, kteří budou zdobit a hlídat naši knihovnu.

01. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (16)

Viva Italia!

V pobočce MKP na Jírovcově náměstí se sešli dne 1. října malí i dospělí přátelé Itálie na zahájení V. ročníku cyklu Svět se schází v Praze 11. Pobavili se při scénce dramatického kroužku ZŠ Campanus na motivy Carla Goldoniho, seznámili se s životem italských dětí v České republice a naučili se základům tance tarantella. Byla vyhlášena soutěž znalostí o Itálii pro všechny věkové kategorie. O dobrou náladu se postaraly italské melodie hudební skupiny TASK.

01. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (14)

Král čtenářů opět na Jírovcově

Dětská prázdninová soutěž o titul Krále čtenářů v Městské knihovně na pobočce Jírovcovo náměstí proběhla letos již popáté. Úkolem soutěžících bylo přečíst co nejvíce knih a o té nejzajímavější napsat několik vět. Cena byla lákavá – jízda historickým kočárem po staré Praze. Na trůn jako královna čtenářů usedla jedenáctiletá Marie Kašparová a po jejím boku rádcové Vojtěch Kreuz a Alžběta Baudyšová. Mimochodem Vojtík Kreuz byl držitelem loňského titulu Král Jírovec III., ale letos gentlemansky přenechal prvenství spolužačce, a spokojil se s titulem rádce.

01. 10. 2007 | Super Admin
Fotografií (7)

35. korálek na šňůrce - pobočka Stodůlky otevřena

Úvodní část každého slavnostního otevření automatizované knihovny má od určité doby stejnou tečku: faktické navlečení korálku s číslem dané pobočky na symbolický budoucí „náhrdelník“ jednotné automatizované knihovní sítě MKP. Třicátý pátý korálek patří knihovně Stodůlky, která se jako automatizovaná knihovna otevřela pro veřejnost v úterý 2. října 2007. Více informací v Tiskové zprávě [pdf, 88 kB]

Předchozí 1   2   3   4   5   6   7   8   Další


Najít v knihovně
  • přetáhnout tlačítko na lištu záložek prohlížeče
  • označit vybrané slovo na jakékoliv prohlížené internetové stránce
  • kliknout na odkaz "Najít v knihovně" na liště záložek prohlížeče
  • automatické vyhledání knížek k tématu v katalogu knihovny