Přeskočit na hlavní obsah

Přihlaste se

Abyste se mohli přihlásit, je třeba mít v prohlížeči povolené cookies.
Ještě nemáte účet? Registrujte se
Menu

-

Úvod    Novinky    Fotogalerie    2007    Archiv článků

Archiv článků

Na této stránce najdete archiv fotogalerií z akcí, které jsme pořádali na našich pobočkách.

06. 06. 2007 | Super Admin
Fotografií (8)

Praha 2 má nové Rytíře

Prvňáčci ze ZŠ Jana Masaryka a ZŠ Štěpánská byli pasováni začátkem června na Rytíře čtení. Čtvrtý ročník cyklu pořádaný pobočkou Městské knihovny v Praze v Záhřebské ulici byl opět zaměřený na rozvoj čtenářství u nejmenších školních dětí. Celoroční spolupráce mezi knihovnou a školami byla zakončena slavnostním předáním pamětních listů a setkáním s „opravdovým“ rytířem.

04. 06. 2007 | Super Admin
Fotografií (15)

Vernisáž obrazů Pavla Kašpárka

Pavel Kašpárek, Mgr. MgA. (1976), absolvent pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové, ve své tvorbě zkoumá možnosti geometrické struktury a barevných vztahů v rámci této struktury. Vědomě navazuje na tradice formálně a racionálně orientovaných proudů avantgardy (konstruktivismus, neoplasticismus, geometrická abstrakce) a konstruktivních tendencí českého umění 60.let 20.stol. Východiskem prvních obrazů byla hra Sudoku, kde hráč vyplňuje políčka čtvercové sítě čísly. Čísla byla nahrazena barvami, čímž vznikl matematický model skrývající se v pozadí každé kompozice. Tento přístup otvírá autorovi svět takřka neomezených kombinací. Tak vznikají geometrické kompozice, které jsou jednak výrazem radosti z objevené hry s barvami, ale především objevováním skrytého řádu, jež lze pozorným pohledem spatřit ve veškerém univerzu, vnitřním i vnějším. Hledání ideálních proporcí a kombinací, diváka přivede v červnu ve vstupní hale knihovny na Opatově do světa formálních, čistě výtvarných hodnot.

04. 06. 2007 | Super Admin
Fotografií (15)

Oslava 40. narozenin pobočky Novodvorská

Pobočka Novodvorská oslavila 40. narozeniny. Městská knihovna v Praze zřídila pobočku na sídlišti Novodvorská v roce 1967. O šest let později se z Údolní ulice přestěhovala do objektu tehdy postaveného Kulturního domu, kde působí dodnes. Jediným obdobím, kdy čtenáři a návštěvníci přišli na čas o její služby, byly roky 2000 – 2001. V té době byla dočasně uzavřena z důvodu rekonstrukce stávajících prostor a automatizace knihovních agend. Zájemci si mohou přijít vybrat z nabídky více než 42 000 svazků knih, z 40 titulů časopisů a 4 celostátních deníků.

01. 06. 2007 | Super Admin
Fotografií (21)

Den dětí v knihovně Korunní

Na Den dětí v pátek 1. června 2007 se knihovna Korunní na pár hodin proměnila v pohádkové království. Pro děti byla připravena cesta knihovnou plná úkolů, na které mohly potkat například duhovou vílu, čarodějnici či pohádkovou babičku.

01. 06. 2007 | Super Admin
Fotografií (17)

Kde končí svět 2007

Dne 1. 6. 2007 proběhlo v Zrcadlové kapli Klementina slavnostní zakončení celostátního dvouletého projektu Klubu dětských knihoven SKIP. Také za region Praha se zúčastnilo deset dětí, dva zástupci byli pasováni na Rytíře krásného slova. Vybrané výtvarné práce z celostátního kola soutěže jsou vystaveny v Ústřední knihovně, v části pro děti.

31. 05. 2007 | Super Admin
Fotografií (26)

Dětský den aneb Knoflíková válka v Ústřední knihovně

Knoflíky „velikosti mexického dolaru“, úsměvy od ucha k uchu, kupa veselých dětí a rozverní knihovníci oslavili 31. 5. společně dětský den. Svedly se líté boje v knoflíkové válce, s vervou se pěly písničky z pohádek, dotvářely, případně se i znetvořovaly známé či neznámé osobnosti.

30. 05. 2007 | Super Admin
Fotografií (10)

Beseda s Petrou Procházkovou

V knihovně Břevnov se uskutečnila beseda se spisovatelkou a novinářkou Petrou Procházkovou. Petra Procházková je zakladatelkou sdružení BERKAT a autorkou knih např. Aluminiová královna, Frišta, Rošangol.

21. 05. 2007 | Super Admin
Fotografií (12)

Otevření pobočky Velká Chuchle

V pondělí 21. 5. byla slavnostně otevřena pobočka Velká Chuchle jako 32. automatizovaná pobočka MKP. Pobočkou MKP se původně místní veřejná knihovna stala v roce 1985. Čtenářům nabízí 9 tisíc knihovních jednotek, z toho 6 tisíc beletrie. Počet doplňuje naučná literatura v univerzální skladbě. Knihovna odebírá také přes 10 titulů časopisů. Její knihovní fond je průběžně doplňován.

17. 05. 2007 | Super Admin
Fotografií (5)

Jak si opravit poničenou knihu

Jak si opravit poničenou knihu jsme se mohli dozvědět na výtvarné dílně, která se konala v knihovně Korunní ve čtvrtek 17. května 2007. Většina účastníků si přinesla z domova svou oblíbenou knížku, kterou jim na místě a s odborným výkladem spravila paní knihařka Dita Lakomá.

15. 05. 2007 | Super Admin
Fotografií (5)

100 let povýšení Břevnova na město

Knihovna Břevnov oslavila 100 let povýšení Břevnova na město a při té příležitosti připravila besedu s Dr. Jiřinou Chrastilovou. Dr. Chrastilová vyprávěla o historii Břevnova a zároveň představila výpravnou publikaci „Kniha o Břevnově“.

10. 05. 2007 | Super Admin
Fotografií (6)

Koncert Lenky Filipové

V rámci koncertního cyklu „Rebelující dámy české hudby“ vystoupila velkém sále MKP také zpěvačka Lenka Filipová. Koncert připravila MKP ve spolupráci s hudební agenturou Taktika Muzika.

05. 05. 2007 | Super Admin
Fotografií (34)

Bibliobus na knižním veletrhu Svět knihy - sobota

Od čtvrtka do soboty si mohli návštěvníci knižního veletrhu Svět knihy Praha prohlédnout bibliobus MKP. A i v sobotu bylo před bibliobusem živo. Vyzkoušeli jsme plošinu pro vozíčkáře, rozdávali jsme propagační materiály a podávali informace o službách MKP. U metru „Rosteme s knihou“ jsme měřili nejen děti, ale i dospělé a fenku Sněženku.

03. 05. 2007 | Super Admin
Fotografií (19)

Bibliobus na knižním veletrhu Svět knihy - den první

Již tradičně přijíždí bibliobus MKP na mezinárodní knižní veletrh Svět knihy Praha na výstaviště v Holešovicích. První den veletrhu je určen pro odbornou veřejnost – „jídelní lístky“ a „denní menu“, které byly připraveny speciálně pro tuto příležitost, zaujaly nejen knihovnice a knihovníky skoro z celé České republiky, ale i další – „neodborné“ návštěvníky veletrhu. Zájemci o změření se také mohli přesvědčit o tom, jak „rostou s knihou“. Největší zájem o změření projevili studenti gymnázia v Trutnově a Marie Valtrová, vedoucí divadelního a filmového úseku Ústřední knihovny MKP. Tímto je všechny srdečně zdravíme.

26. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (34)

Slet čarodějnic

Mladé, netrpělivé čarodějnice z Jižního Města se nemohly dočkat filipojakubské noci a vyrazily na svůj slet do bibliotéky na Jírovcově rynku již 26. dubna. Do burácení hromu a vlčího vytí si nejprve zaskřehotaly svoji hymnu o čarodějnici Saxaně, zaskotačily si a provolaly několik motivačních hesel. Vlastní náročný program byl zahájen vědeckou přednáškou na téma „Strategie čarodějnického hnutí v Praze do roku 3015“. Kvízy ze znalostí kouzel a testy na prověření smyslů bosorek se střídaly se zkouškami ostrosti jazyků přítomných hejkalů a bubáků. Pak čarodějnice společně vařily i ochutnávaly kouzelné lektvary z nejroztodiv­nějších ingrediencí (rosolu z housenek, umrlcova oka, smrtelného potu s citronem etc.) a vyměnily si nejnovější zaklínadla na štěstí, lásku, pro urychlení času a proti zlým duchům. Celá akce byla zakončena vyhlášením Miss čarodějnice 2007, její promenádou s koštětem a slavnostním rautem. Za materiální podporu akce děkujeme našim sponzorům. Zvláště Ďábelské pojišťovně Baby Knihojagy za pojištění košťat a vysavačů, cukrárně U Popravčího kůlu za sladké pohoštění a Krematoriu Na Umrlčím vrchu za přísady do kouzelných lektvarů.

25. 04. 2007 | Super Admin
Fotografií (20)

Vyhodnocení výtvarné soutěže

V knihovně Černý Most se konalo vyhlášení výsledků výtvarné soutěže. V průběhu akce Březen – měsíc internetu měly děti ze školních družin blokovány internety, pracovaly s webovými stránkami ZOO Praha a na závěr dostaly za úkol namalovat gorilku Moju nebo celou gorilí rodinku. Zúčastnilo se celkem 50 dětí. Obrázky hodnotily samy děti a čtenáři knihovny. Vyhlášení výsledku bylo doplněno také krátkými vystoupeními dětí z družiny ZŠ Bří. Venclíků.

Předchozí 1   2   3   4   5   6   7   8   Další


Najít v knihovně
  • přetáhnout tlačítko na lištu záložek prohlížeče
  • označit vybrané slovo na jakékoliv prohlížené internetové stránce
  • kliknout na odkaz "Najít v knihovně" na liště záložek prohlížeče
  • automatické vyhledání knížek k tématu v katalogu knihovny